زینک اكسايد :فواید ، موارد استفاده و عوارض جانبی برای پوست صورت

زینک اكسايد :فواید ، موارد استفاده و عوارض

آیا به دنبال یک ماده معمولى برای حل مشکلات پوستی مانند جوش و آکنه و التهاب هستید؟ ما یک ایده عالی برای شما داریم. زینک اكسايد، یک ماده فعال شناخته شده که در محصولات تسکین بثورات یافت می شود. هنگامی که روی پوست استفاده می شود فواید زیادی دارد. به ادامه مطلب سر بزنيد تا بدانید زينك اكسايد با پوست شما چه می کند و چگونه می تواند به سلامت پوست و زیبایی پوست شما کمک کند.

 

زینک اکسايد چیست

زینک اكسايد یک ماده شیمیایی پودری سفید یا ترکیب معدنی است که از اکسید شدن روی به دست می آید. اکسیداسیون، روی را به یک ماده قوی تبدیل می کند که می تواند برای درمان چندین بیماری پوستی از جمله: التهاب، آسیب های ناشی از نور خورشید، آکنه و غیره استفاده شود. اکسید روی تا حد زیادی به عنوان یک ماده محافظت کننده قوی در برابر نور خورشید برای سال ها مورد استفاده قرار گرفته است.

علاوه بر حمایت از بهبود پوست برای چندین دهه، اکسید روی، امروزه یک ماده فعال رایج در ضد آفتاب های فیزیکی، کرم های بثورات پوشک، لوسیون کالامین و غیره است. اکسید روی معمولاً به محلول های موضعی مانند مرطوب کننده ها، ضد آفتاب ها، محصولات آرایشی مانند كرم پودر اضافه می شود.

 

آیا میدانستید؟

از سال ۱۹۴۰ تا ۱۹۸۰، محصولات حاوی اکسید روی؛ عمدتاً برای درمان بیماری های پوستی مانند پیچک سمی یا بثورات پوستی استفاده می شد. بعداً در دهه ۱۹۸۰، دنياى پزشکی به طور گسترده از مزایای آن برای درمان آسیب های ناشی از نور خورشید حمایت کرد.

 

آیا زینک اكسايد برای پوست شما بی خطر است؟

معمولاً زینک اكسايد یک ماده ایمن است که در لوازم آرایشی استفاده می شود. این ماده در چندین مدل از محصولات محافظ پوست بدون نسخه و محصولات دارویی ضد آفتاب استفاده می شود. با این حال، بهتر است قبل از استفاده از هر یک از این محصولات مراقبت از پوست، یک آزمایش پچ روی پوست خود انجام دهید. هنگامی که برای درمان زخم ها یا سایر بیماری های پوستی استفاده می شود، ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.

فواید زینک اکسید برای پوست

فواید زینک اكسايد برای پوست چیست؟

  1. از پوست در برابر آسیب های خورشید محافظت می کند

محققان دریافته اند که روی؛ دارای مزایای طبیعی محافظت در برابر آفتاب است. هنگامی که پوست شما با یک لایه غنی از اکسید روی پر می شود، اشعه های UVA و UVB را منعکس و جذب می کند. به این ترتیب از ورود اشعه های مضر به پوست شما جلوگیری می کند. با این حال، کارایی این ماده کاملاً به غلظت آن بستگی دارد.

محصولات مختلف، از درصدهای متفاوتی از اکسید روی استفاده می کنند، به همین دلیل است که اثر آن متفاوت است. هر چه اکسید روی؛ روی پوست شما بیشتر باشد، بیشتر از آسیب های خورشید محافظت می شود. معمولا کرم های ضد آفتاب حاوی ۲۵ تا ۳۰ درصد اکسید روی هستند.

 

  1. بهبود پوست

روی دارای توانایی طبیعی برای التیام زخم است. افرادی که از زخم یا آسیب پوستی مانند آفتاب سوختگی، حساسیت و غیره رنج می برند، می توانند به استفاده از اکسید روی موضعی اعتماد کنند. پوست را از درون بهبود می بخشد و آن را تسکین می دهد. برعکس، کمبود روی با کندتر شدن بهبود زخم مرتبط است.

زینک اکساید برای سوختگی

  1. روغن اضافی را کنترل می کند.

زینک اكسايد زمانی که به صورت موضعی استفاده می شود به عنوان یک مانع عمل می کند. تشکیل چربی زیر پوست شما را کنترل می کند و از تولید چربی اضافی جلوگیری می کند. بنابراین، افرادی که دارای پوست های چرب هستند، می توانند از اکسید روی موضعی بهره مند شوند. کاهش تشکیل چربی همچنین به حفظ تعادل روغن کمک می کند و در نتیجه خطر بروز آکنه را کاهش می دهد.

 

  1. آکنه را درمان می کند.

مطالعات نشان داده اند که خواص ضد التهابی روی آن را برای درمان بیماری های التهابی پوست مفید می کند. معمولاً با سایر عوامل ضد باکتریایی ترکیب می شود که با هم به کاهش درد، شدت و ظاهر جوش های آکنه کمک می کنند. علاوه بر این، تحقیقات بیان می کند که استفاده موضعی از اکسید روی به تنهایی یا در ترکیب با سایر عناصر می تواند در کاهش باکتری P. acnes موثر باشد.

 

  1. از عفونت باکتریایی جلوگیری می کند.

همانطور که قبلا ذکر شد، اکسید روی ضد میکروبی و ضد التهاب است و می تواند زخم ها را التیام بخشد. تمام این ویژگی ها به اکسید روی کمک می کند تا شانس عفونت باکتریایی را کاهش دهد. یک مطالعه در سال ۲۰۰۳ نشان می دهد که اکسید روی با جلوگیری از نفوذ باکتری، خطر ابتلا به عفونت باکتریایی را کاهش می دهد.

فواید زینک اکسید برای پوست

زینک اکساید را چگونه مصرف کنیم ؟

  1. به عنوان یک ضد آفتاب

هنگامی که از ضدآفتابى استفاده می کنید که حاوی اکسید روی است، حتماً آن را ۳۰ دقیقه قبل از اینکه زیر نور خورشید قرار بگیرید، استفاده کنید. برای محافظت کامل از خود در برابر آسیب آفتاب، از مقدار کافی کرم ضد آفتاب استفاده کنید و به آرامی آن را روی صورت، گردن، بالای گوش و غیره بمالید.

 

  1. به عنوان یک کرم

برای درمان آکنه، پس از شستن صورت و مرطوب کردن صورت، مقدار کمی از کرم اکسید روی؛ را روی نقاط آکنه بمالید. به یاد داشته باشید که قبل از استفاده از محصول، غلظت آن را بررسی کنید. با این حال، همیشه توصیه می شود قبل از استفاده از چنین محصولات مراقبت از پوست حاوی اکسید روی با متخصص پوست خود مشورت کنید.

 

  1. روش های دیگر استفاده

  2. A. به عنوان یک پماد

اگر از پماد اکسید روی برای بهبود زخم استفاده می کنید، ابتدا زخم را تمیز کنید. پماد را روی زخم بمالید و برای نتیجه بهتر آن را با باند بپیچید. اگر از بانداژ راحت نیستید و زخم کوچک است، می توانید از بانداژ اجتناب کنید.

فواید زینک اکسید برای پوست

  1. B. به عنوان پودر

قبل از استفاده از پودر اکسید روی، دوز و دستورالعمل استفاده را بررسی کنید. اگر از آن برای کرم یا لوسیون خانگی استفاده می کنید، می توانید از دو قاشق غذاخوری در یک زمان استفاده کنید.

 

احتیاط

پماد زینک اکساید فقط برای مصارف خارجی است. آن را روی چشم خود استفاده نکنید. هنگام استفاده از پماد از تماس با ناحیه چشم خودداری کنید.

 

عوارض جانبی اکسايد روی و اقدامات احتیاطی

زینک اکسايد هیچ عارضه جانبی شدیدی ایجاد نمی کند. معمولاً داروها باعث ایجاد واکنش های آلرژیک در پوست انسان می شوند، اما خوشبختانه موارد واکنش های آلرژیک ناشی از اکسید روی نادر است. در صورت بروز علائمی مانند راش، خارش، تورم پوست، گلو یا زبان، فوراً به دنبال کمک پزشکی باشید.

همچنین، اگر قبلاً به این ماده خاص حساسیت دارید، از مصرف آن خودداری کنید. در صورت داشتن هر گونه حساسیت یا بیماری پوستی دیگر، قبل از استفاده از اکسید روی موضعی با پزشک خود مشورت کنید. ممکن است به جای اینکه برای پوست شما مفید باشد، وضعیت را بدتر کند. اگر باردار یا شیرده هستید، قبل از استفاده از هر محصول حاوی اکسید روی با پزشک خود مشورت کنید.

 

نکات مفید در مورد اکسید روی

  1. همیشه قبل از استفاده از زینک اکساید، پچ تست انجام دهید.
  2. هرگز اکسید روی را روی پوست تاول زده نزنید.
  3. اگر پوست خشکی دارید، از اکسید روی همراه با مرطوب کننده استفاده کنید تا از خشک شدن بیشتر آن جلوگیری کنید.
  4. اگر از هر دارویی استفاده می کنید، قبل از استفاده از اکسید روی، پزشک خود را در جریان بگذارید.
  5. از اکسید روی به عنوان داروی داخلی استفاده نکنید.
  6. از استفاده از اکسید روی در نزدیکی چشم خودداری کنید.
  7. روزانه از ضد آفتاب غنی از اکسید روی استفاده کنید. حتی اگر بیرون نمی روید، استفاده از کرم ضد آفتاب در خانه می تواند شما را از نور آبی لپ تاپ و تلفن همراه نجات دهد.
  8. زینک اکساید عمدتاً برای انواع پوست بی خطر است. برای پوست های حساس و مستعد آکنه نیز کاملا مناسب است.

فواید زینک اکسید برای پوست

سخن آخر

اکسید روی یک ماده فعال موجود در کرم های ضد آفتاب است که برای درمان خارش، عفونت های پوستی، ترک خوردگی پوست و سایر بیماری های پوستی استفاده می شود. علاوه بر این، قابلیت ترمیم زخم بسیار خوبی نیز دارد. شما می توانید این ماده قدرتمند را در روتین مراقبت از پوست روزانه خود بگنجانید. اما، حتماً برچسب‌های محصول را به دقت بخوانید تا دوز آن را بدانید و دستورالعمل‌های استفاده را دنبال کنید. اگر پوست حساسی دارید یا مستعد واکنش های آلرژیک هستید، قبل از استفاده از آن بر روی پوست خود با پزشک خود مشورت کنید.

 

تهیه شده در بورگ

 

# زینک اکساید را چگونه مصرف کنیم # فواید زینک اکسید برای پوست # زینک اکساید برای سوختگی

امتیاز شما به این مقاله؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳ رای
کپی با لینک مستقیم بلامانع است
کپی با لینک مستقیم بلامانع است
محسن زارعی نژاد
محسن زارعی نژاد

من محسن آقایی با شهرت زارعی نژاد دکترای تخصصی مهندسی صنایع در گرایش تحقیق در عملیات ؛ تخصص: مدیریت زنجیره تامین و مدیریت کسب و کار؛ علاقه مند به دیجیتال مارکتینگ، در جال حاضر در زمینه زیبایی پوست و مو در حال تحقیق و توسعه کسب و کار با همراهی خانم هنگامه رویین هستم.

صغحه من
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on tumblr
Share on reddit
Share on vk
Share on pinterest
Share on mix
Share on pocket
Share on xing
Share on email
Share on digg

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.